PRISER 

Vi lämnar alltid fast pris på jobbet som ska utföras inklusive moms och efter rutavdrag. 

Vi har F-skatt och är försäkrade för upp till 10 miljoner kr.

RUT

Rutavdraget är 50% av arbetskostnaden för bland annat; beskärning, fällning av träd, stubbfräsning och vedkapning av från träd som vuxit på tomten. Kostnader för material, utrustning, resor eller administration i samband med arbetet ger inte rätt till avdrag.

Rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 75 000 kronor per person och år. Kom ihåg att rut- och rot-avdraget är samma pott, Det finns däremot inget maxbelopp för rut-avdrag per fastighet. 

Du som beställare...

  • måste ha fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång.
  • vara bosatt i Sverige eller betalat skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst.
  • måste ha betalat för arbetet före årsskiftet för att avdraget ska komma med i din deklaration året efter.
  • måste ha rutavdrag kvar att utnyttja.
  • måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rutarbete.

För att utnyttja rutavdraget måste du helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Även fritidshus, andelslägenhet eller en stuga som du äger eller hyr för kortare eller längre tid räknas som bostad. Du behöver inte äga bostaden som du bor i för att ha rätt till rutavdrag. Om du har dubbel bosättning räknas båda bostäderna som bostad. Du kan även få rutavdrag för arbete i dina föräldrars bostad om du har betalat för arbetet.

Viktigt - du som beställare av arbetet har ansvaret att betala hela fakturan om ditt rutavdrag inte godkänns av Skatteverket.